Ferrari szalon, Bank Center

Az irodát 1996-ban Terraplan’96 Bt néven Puskás Balázs és Zahorán Anikó alapította. Az egyre nagyobb volumenű munkák megkívánták a cégforma váltást, ezért 2000-ben Terraplan’97 Mérnökiroda néven korlátolt felelősségű társasággá alakult. Az iroda fejlődése mostanáig folyamatos, a kezdeti gyors növekedés után évente kb 10-12%-os egyenletes fejlődés volt tapasztalható. Irodánk az elmúlt 23 évben megőrizte lendületét és létszámát, leépítésre nem
kényszerült. Cégünk a filozófiája szerint kevés alvállalkozót alkalmaz, minden munkatársunk főállású, teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazott. Árbevételünk 75%-át tartószerkezeti tervezés teszi ki, a többin szakértői, oktatási, tervellenőrzési tevékenység osztozik. Olykor publikálunk is, de ez alul reprezentált jelenleg az idő hiánya miatt.

Szakértői tevékenységünk keretében szerteágazó témában készítünk szakvéleményeket. Főbb témák az állékonyság, teherbírás és szerkezet megerősítés, épületdiagnosztika. Oktatási tevékenységünket diplomaterv konzulensi és óraadói tevékenység jellemzi a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek, valamint az Építőanyagok és Magasépítési tanszékeken. Az iroda fő tevékenységi köre azonban a teljes körű tartószerkezeti tervezői tevékenység, melynek keretén belül mind a mély, mind a magasépítési szerkezetek, továbbá műtárgyak tervezése. Foglalkozunk meglevő szerkezetek teherbírásvizsgálatával és megerősítésének tervezésével is, szakértésével is. Tervezünk beton, vasbeton, acél, alumínium, fa, üveg, és kompozit anyagú szerkezeteket, ill. bármilyen anyagból, aminek a tulajdonságai megismerhetőek, ellenőrizhetőek. Kutatásaink szakmánkban előremutatóak.